Ljudi se dele na one koji ne podnose kokos i one koji bi se 'davili' u njemu. Za ovu drugu grupu smo pronašli jedan fenomenalan rafaelo rolat i nema šanse da joj se ne svidi. Ne zna se da li je lepšeg ukusa ili je lepše to što je gotov za samo pola sata
Sastojci:
- 300g keksa
- 50g kokosa
- 130ml toplog mleka
- 500ml slatke pavlake
- 250g krem mascarpone ili nekog drugog krem sira
- 50g šećera u prahu
- bela čokolada za dekoraciju
Priprema:
- Keks izlomite pa mu dodajte kokos.
- Umutite slatku pavlaku, dodajte šećer u prahu i mascarpone.
- U keks dodajte toplo mleko i pola pripremljenog fila sa pavlakom.
- Na providnoj foliji oblikovati koru, premazati sa skoro svim preostalim filom, ali ostaviti par kašika za premazivanje rolata, izmrviti rafaelo po kori i urolati rolat. Premazati za preostalim filom i ukrasiti čokoladom.
- Ostavite rolat da se prohladi par sati u frižideru.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.