Kada je paprika u pitanju, varijanti za njihovo punjenje je puno, od tune, preko mesa i pirrinča, do sira, a sada imamo i sjajan recept za punjenu papriku sa krompirom. Ova punjena paprika ne samo da je ukusna već obiluje vitaminima, a najbolja stvar u svemu je što se voma brzo priprema
U toku letnjih meseci kada nam je sve dostupno od voća i povrća, prava bi šteta bila da ne iskoristimo sve ono što nam se nudi. Stoga u ovu punjenu papriku možete dodati paradajz, tikvice, začinsko bilje ili ono što volite tokom sezone, savetuje Lepota i zdravlje.
Sastojci:
- 8 paprika
- 800g krompira
- glavica crnog luka
- 1 kašika crvene mlevene paprike
- 2 kašičice soli
- 1 kašika kurkume
- malo putera
Priprema:
- Prethodno skuvan i oceđen krompir ohladite i izrendajte pa mu dodajte sitno seckani crni luk.
- Dodajte začine i sve dobro promešajte.
- Paprike izdubite i očistite od semena, pa isecite tanko donji deo paprike kako bi mogla da stoji uspravno. Napunite paprike filom.
- Paprike složite na papir za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.
- Kada se paparike ispeku, stavite po kockicu putera na svaku.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.