Iako podsećaju na tufahije, ove jabuke su punjene šećerom, a u nekim prošlim vremenima su bile omiljena poslastica svih Jugoslovena i mogle su se naručiti u mnogim poslastičarnicama. Danas ih se mnogi nostalgično sećaju pa smo odlučili da im pokažemo ovaj recept, ali i da mlađim čitaocima damo sjajnu ideju kako da se zaslade
Sastojci:
- 4 kisele jabuke
- 4 kašičice šećera
- 1/4 kašičice cimeta x 4
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Isecite gornje delove jabuka i ostavite ih sa strane, a potom uklonite semenke i deo oko njih.
- Stavite po kašičicu šećera u svaku jabuku pojedinačno, pa pospite malo cimeta preko. Jabuke zatvorite isečenim gornjim delovima.
- Pecite na 180°C oko 40 minuta. Pospite jabuke šećerom u prahu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.