Na svetu postoje dve grupe ljudi: Oni koji ne mogu da smisle boraniju i oni koji je obožavaju da bi se 'davili' u njoj. Ako spadaš u ovu drugu grupu, sigurno si u manjku sa receptma čiji je glavni sastojak ovo predivno povrće. Zato mi imamo ovaj savršen recept
Sastojci:
- 250 g zelene boranije
- 4 manja krompira
- 1 kašičica svežeg timijana
- 1 kaščica narendane kore limuna
- susam
- so
- maslinovo ulje
Priprema:
- Dobro operite krompir pa ga skuvajte u ljusci. Ostavite da se prohladi, a zatim oljuštite i propasirajte.
- Očistite boraniju, operite i kuvajte na pari desetak minuta. Isecite, stavite u tiganj sa dve kašike maslinovog ulja i timijanom i prodinstajte par minuta.
- Pomešajte prohlađenu boraniju sa krompirom, dodajte sitno narendanu koru limuna i posolite po ukusu.
- Od smese oblikujte 12 kroketa, malo spljoštite i uvaljajte svaki u semenke susama. Po želji susam prvo malo popržite u suvom tiganju.
- Složite krokete na pleh obložen papirom za pečenje, sasvim malo namazanim maslinovim uljem, pa zapecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
- Krokete okrenite na polovini pečenja da dobiju ravnomernu boju sa obe strane. Poslužite ih tople.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.