Idealna večera, ali i doručak i užina kada treba da ih ponesete sa sobom, projice imaju mnogo varijacija, a jedna od omiljenih je baš ova sa prazilukom. Ako volite projice, recept će vam se sigurno dopasti
Sastojci:
- 3 šolje kukuruznog brašna
- 1 šolja pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 5 kašika maslinovog ulja
- 2 šolje kisele vode
- 1 iseckani struk praziluka
- so i biber po ukusu
Priprema:
- Propržite sitno iseckan praziluk na malo ulja pa ostavite da se malo prohladi.
- Pomešajte suve sastojke u većoj posudi pa dodajte ulje, praziluk i kiselu vodu. Dobro promešajte da se svi sastojci dobro sjedine.
- U kalup za mafine stavite male korpice i u njima ravnomerno rasporedite smesu. .
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-40 minuta, dok projice ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.