Ovi predivni kolačići su spolja hrskavi, unutra mekani i toliko su krhki da se jednostavno tope u ustima. Raspucani beli pokrivač od šećera u prahu daje im poseban šmek i nekako asocira na zimski period zbog čega ove kolačiće vrlo često možete naći na prazničnim trpezama!
Sastojci:
-
210 g oštrog brašna
-
220 g crne čokolade za kuvanje
-
55 g maslaca
-
100 g šećera
-
2 jaja
-
1/2 kašičice praška za pecivo
-
prstohvat soli
-
100 g šećera u prahu
Priprema:
U veću posudu siprajte brašno, so i prašak za pecivo. Rastopite čokoladu sa maslacem na pari. Izmutite jaja sa šećerom dok smesa ne posvetli i šećer se potpuno ne rastopi. Dodajte rastopljenu čokoladu u smesu sa jajima. Ručno umešajte deo po deo brašna dok se sve ne poveže. Prekrijte je folijom i ostavite u frižideru najmanje 4 sata. Izvadite smesu i oblikujte male kuglice rukama, pa ih uvaljajte u šećer u prahu. Posložite ih u pleh obložen papirom za pečenje sa dosta razmaka. Pecite 10 minuta u rerni već zagrejanoj na 170°C. Sačekajte da se pečeni keksići ohlade i nakon toga ih držite u zatvorenoj posudi.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.