Hrskavo pecivo punjeno povrćem je odličan izbor za doručak, ali i za večeru. Uz soja sos kao obavezan umak za ovo jelo, oduševićete sve oko sebe. Prema originalnom receptu, prolećne rolnice sadrže cimet, ali ako ne volite ovakvu kombinaciju ukusa i mirisa, slobodno ga izostavite
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 500 g povrća - kupus, šargarepa, praziluk
- 2 čena belog luka ili 1 mladi beli luk
- vezica mladog crnog luka
- biber
- so
- suvi biljni začin
- 6 kašika ulja
- 3 kašike soja-sosa
- 2 kašike meda
- cimet (po ukusu i po želji)
Priprema:
- Izrendajte kupus i šargarepu, a praziluk, beli i crni luk iseckajte. U šerpu sipajte malo ulja, stavite sve vrste luka da se dinstaju, a onda dodajte izrendan kupus i šargarepu i dinstajte još maksimalno pet minuta.
- Dodajte soja-sos, biber, so, suvi biljni začin i med, pa sve dobro promešajte.
- U plitku posudu sipajte preostalo ulje, dodajte mu malo vode i promešajte.
- List kore za pitu isecite na četiri dela, poprskajte mešavinom vode i ulja, pa stavite malo fila i zavijte rolnicu. Na isti način utrošite sve pripremljene kore i fil.
- Rolnice ređajte u tepsiju obloženu pek-papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumene.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.