Iako smo šargarepu navikli da viđamo u supama i varivima, ona je odlična baza za mnoge poslastice. Ako nam ne verujete, pokušajte da napravite ovu preukusnu tortu
Sastojci:
Kora:
- 310g brašna + 1 kašika
- 450g rendane šargarepe
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- prstohvat aleve paprike
- 1 kašičica košer soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 200g smeđeg šećera
- 1/2 šolje kristal šećera
- 3 jaja
- 240ml ulja
- 150g suvog grožđa
- 225g blednanog ananasa iz konzerve
Fil:
- 225g putera
- 340g krem sira
- 240g šećera u prahu
- 200g seckanih oraha
- 1 1/2 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
- Podmažite pleh prečnika 20cm i stavite na njega pek papir.
- Šargarepu izrendajte na sitno rende.
- U velikoj posudi prosejte 310g brašna, cimet, alevu papriku, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu pa pomešajte.
- Umutite smeđi i beli šećer sa jajima u dugoj posudi na srednjoj jačini pa postepeno dodajte ulje. Dodajte 1/3 brašna tokom mućenja.
- U posebnoj činiji pomešajte suvo grože i kašiku brašna pa to zajedno sa šargarepom i ananasom dodajte u testo.
- Podelite na tri dela, sipajte u pleh i izravnajte kašikom. Od ove smese ispecite tri kore. Pecite na 180 stepeni u zagrejanoj rerni sve dok čačkalica iz kore ne izađe suva. Pečene kore, stavite na rešetku da se osuše i ohlade.
- U velikoj posudi umutite puter, krem sir i vanilu mikserom postepeno povećavajući brzinu. Dodajte 60g šećera u prahu pa postepeno dodajte ostatak. Filujte tortu tako što ćete svaku koru premazati filom. Na kraju utisnite orahe sa strana torte i ostavite barem sat vremena u frižideru.
Prijatno!
Sve dodatne informacije možeš pronaći na sajtu Kratak spoj.
Prijavi se OVDE!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.