Praline su apsolutni pobednih među sitnim kolačima, a kada još imate domaće, sve ste uradili! Ako niste uspeli da nabavite poklon za Dan zaljubljenih ili samo želite da ga upotpunite, imamo za vas recept za odlične praline u obliku srca za koje vam treba silikonski kalup koji možete naći u gotovo svakoj prodavnici
Sastojci:
- 400 g čokolade (mlečne ili crne, po ukusu)
- 50 g slatke pavlake
Priprema:
- Otopite 300 g čokolade na pari. Podmažite silikonske kalupe četkicom u tanjem sloju i ostavite da se ohladi i očvrsne.
- Sa strane otopite 100 g čokolade i ostavite da se malo prohladi pa dodajte umućenu pavlaku i promešajte. Sipajte u kalupe po malo punjenja, izravnate i kad se ohladi prelijte ostatkom čiste čokolade da popunite sve rupe pa opet vratite da se stegne. Sve ovo veoma kratko traje ako hladite praline u zamrzivaču.
- Punjenje za praline možete obogatiti koštunjavim voćem, kikiriki puterom, bobičastim voćem... Takođe, i dekoracija je apsolutno vaš izbor! Uživajte u danu!
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.