Poznato je da šampinjopni nutritivno mogu zameniti meso, pa imamo dobre vesti za sve ljubitelje lazanja: Možete ih jesti i tokom posta! Naravno, omiljenog testa se ne morate odricati ako nabavite posne kore, a to uopšte nije teško
Ovo jelo je toliko ukusno, sočno i mekano da ćete jedva čekati da ga napravite, bez obzira da li postite ili iz nekih drugih razloga izbegavate meso. Recept je veoma jednostavan tako da će uspeti čak i početnicima, Novosti.
Sastojci:
- 500g posnih kora za lazanje
- 350 g šampinjona
- 150 g svežeg spanaća
- 300 ml posnog bešamel sosa
- 200 ml paradajz sosa
- So i biber po ukusu
- Suvi začin po ukusu
- Ulje
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crvenog luka
Priprema:
- Upržite beli i crveni luk na ulju, a potom dodajte iseckane šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju, nekih desetak minuta. Dodajte potom i iseckani spanać i dinstajte dok spanać ne spadne.
- Dok se sve dinsta, u drugoj šerpi napravite posni bešamel sos.
- Premažite vatrostalnu posudu paradajz sosom, a zatim stavite red posnih kora za lazanje. Preko njih stavite šampinjone i spanać, i prelijte ih bešamel sosom. Ređajte kore, fil i sos.
- Lazanje prelijte na vrhu paradajz sosom. Pecite lazanje 35 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatnu boju.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.