U danima posta često dolazimo u situaciju da ne znamo šta da spremimo jer nam fale ideje, a mašte nemamo. Ipak, sezona svežeg povrća je u jeku i treba ga maksimalno iskoristiti. Omiljeno letnje povrće je tikvica, pa vam predstavljamo sjajnu musaku koju možete napraviti u Gospojinskom postu
Sastojci:
- 6 manjih tikvica
- 4 čena belog luka
- 2 glavice crnog luka
- 1 vezica peršuna
- 4 kašike brašna
- 2 kašike začinske paprike
- so, biber
- 200 gr biljnog kačkavalja
- ulje
Priprema:
- Zagrejte malo ulja u tiganju, pa stavite sitno iseckani crni luk da se dinsta. Dodajte mu začine i dinstajte ga dok ne omekša.
- Na dnu vatrostalne posude rasporedite crni luk. Preko luka poređajte red tikvica, pa pospite začine, peršun, beli luk i jednu kašiku brašna.
- Postupak ponavljajte dok ne utrošite materijal, a slaganje završite tikvicama.
- Zapržite kašiku brašna i kašičicu začinske paprike na ulju, pa prelijte preko tikvica. U isti tiganj sipajte vodu, sačekajte da prokuva i prelijte preko tikvica tako da posuda bude 2/3 prekrivena vodom.
- Na krupno redne izrendajte kačkavalj, pa pospite odozgo.
- Pecite musaku u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 45 minuta.
- Gotovu musaku isecite na kocke željene veličine i služite uz salatu ili prilog po želji.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.