Prvi 133 pregleda 15. Mart 2025.

Posna musaka sa pečurkama: Sočna i ukusna!

canva

Subota je, a vi nemate pojma šta da spremite za ručak... Ako postite, situacija je još teža za smišljanje, ali tu smo mi da vam ponudimo sjajan recept! Kažu da pečurke tokom posta zamenjuju meso, pa zašto da onda ne napravite ovu preukusnu musaku

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 350 g šampinjona
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šolja pasiranog paradajza (ili paradajz soka)
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 kašike ulja
  • so i biber po ukusu
  • suvi začin po ukusu
  • 1 kašika sveže iseckanog peršuna (za posipanje)

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Stavite oljušten krompir u šerpu, nalijte vodom, posolite i kuvajte na srednjoj temperaturi da se skuva dopola, jer će se peći u rerni.
  2. Operite i isecite šampinjone na listiće. Oljuštite i sitno iseckajte crni i beli luk.
  3. Na zagrejanom ulju na srednjoj temperaturi propržite crni luk dok ne postane staklast. Zatim dodajte beli luk i šampinjone. Dinstajte sve dok ne ispari skoro sva tečnost.
  4. Pred kraj dodajte paradajz, suvi začin, so i biber. Pustite da se krčka par minuta, pa sklonite sa šporeta.
  5. Ocedite krompir i isecite ga na kolutiće, kao za klasičnu musaku.
  6. U vatrostalnoj činiji ređajte red krompira, pa red šampinjone. Ponavljajte sve dok ne potrošite sve sastojke.
  7. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.

Prijatno!

Tvoja reakcija?