Na koji god način ga spremali, krompir će biti jednako ukusan. Prženi, dinstani, zapečeni, krompirići su makar jednom nedeljno na srpskim jelovnicima, a neretko je to mnogo češće. Ovaj recept za pohovani pire krompir će vas sigurno raspametiti
Sastojci:
- 5 krompira
- 1/2 paprike
- 1 čen belog luka
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 2 jajeta
- prezle
- 1/2 veze peršuna
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na kocke, pa stavite da se kuva. Na tiganju propržite sitno seckanu papriku i cele čenove belog luka. Kada paprika omekša izvadite beli luk iz tiganja, a skuvan krompir procedite.
Ispasiranom krompiru dodajte papriku, pa posolite i pobiberite. Dodajte skrob i sve lepo sjedinite. Umotajte krompir u pek papir i stavite u frižider na pola sata. Oblikujte deblju zmijicu i isecite na kolutove ili oblikujte dugačku, a nisku kupu, pa isecite trougao.
U jednoj posudi umutite jaja, u drugoj prezle sa seckanim peršunom. Umočite pire krompir u jaja, pa u prezle i onda pržite u zagrejanom ulju. Izvadite na ubrus da se ocede.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.