Pohovani hleb ili prženice podsećaju nas na ona divna jutra u detinjstvu koja smo provodili sa porodicom, a bilo ih je najlakše spremiti pa smo mogli da čitav dan nakon toga provedemo napolju... Međutim, stvari se menjaju pa tako dolazimo do novog trenda, a to su prženice sa čokoladom: masne i slasne- baš za dobitnu kombinaciju
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 kašike mleka
- dva deblja parčeta hleba
- 80 g tamne čokolade
- 2 kašike putera
- Šećer u prahu
Priprema:
- Umutiti jaja sa mlekom. Krišku hleba raseći po sredini tako da se napravi džep u koji treba dodati čokoladu izlomljenu na kockice.
- Napunjeni hleb utopiti u smesu od jaja i mleka.
- Puter ugrejati na tiganju i ispržiti hleb po minut sa svake strane dok ne porumeni.
- Gotove prženice staviti na ubrus da upije višak masnoće.
- Preseći po sredini, posuti šećerom u prahu i služiti.
Prženice će biti još ukusnije ako ih obogatite suvim voćem ili orašastim plodovima, piše MissGastro.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.