Iako je leto najbolje vreme za osvežavajuće kremaste poslastice, neke od njih su primamljive u svako doba godine. Danas je pred vama recept za tortu sa plazmom i višnjama koju ćete veoma brzo da napravite, a ukus će vas raspametiti
Sastojci:
Fil sa Plazmom:
- 250 grama šlag krema
- 250 ml mineralne vode
- 150 ml slatke pavlake
- 200 grama mlevene plazme
Fil sa višnjama:
- 250 grama šlag krema
- 150 ml mineralne vode
- 150 ml slatke pavlake
- 100 grama šećera u prahu
- 200 grama oceđenih višanja
- 100 ml soka od isceđenih višanja
Priprema:
- Kalup za tortu veličine 26 cms taviti na tacnu pa obložiti papirom za pečenje.
- Za fil sa plazmom u posudu sipati šlag kremu, mineralnu vodu i slatku pavlaku. Mikserom dobro umutiti, a zatim dodati plazmu i varjačom promešati. Smesu sipati na pripremljenu tacnu i izravnati.
- Za drugi fil u posudu sipati šlag, sok od višanja, mineralnu vodu i slatku pavlaku. Dobro umutiti. Dodati šećer u prahu i još malo umutiti. Dodati oceđene višnje i varjačom promešati. Naneti preko prvog fila, izravnati i ostaviti u zamrzivaču najmanje na dva do tri sata.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.