Kremasti kolači su uvek u modi, koje god doba godine da je u pitanju. Danas smo vam pripremili recept za jedan takav kolač sa plazmom: sladak, kremast, punog ukusa! Ovom kolaču ćete se uvek iznova vraćati, a ko prilagodite sastojke, možete ga naprviti i u posnoj varijanti
Sastojci:
Za koru:
- 300g mlevene plazme ( posne)
- Oko 200ml čokoladnog mleka (sojinog)
Za fil:
- 500ml biljne slatke pavlake
- 200g crne čokolade
- 50g margarina
- 1kašičica amaretto likera
- 1 kašika kakaa
Priprema:
- Dodavati mleko postepeno u plazmu kako biste dobili strukturu koju ćete moći da utisnete u kalup. Kada ste napravili koru u kalupu prečnika 24cm, stavite je u frižider da se dobro stegne, možete i u zamrzivač da bude brže.
- Margarin i čokoladu otopiti na pari pa mešati da se prohladi. Dobro ohlađenu slatku pavlaku umutiti i dodati joj prohlađenu čokoladu i amaretto pa umutiti varjačom. Nafilovati koru i odozgo posuti kakaom.
- Ostaviti da se stegne i ohladi par sati.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.