Ako u kući imate male nejelice kojima treba čitava večnost da sednu za sto i pojedu par zalogaja, na pravom ste mestu! Ovi pica štapići su nešto što deca obožavaju, a bogme, ni stariji nisu imuni na njih
Možete ih pripremiti kao doručak, večeru ili užinu, ali i za neko neformalno okupljanje, savetuje Ona.
Sastojci:
Testo:
- 1 paketić kvasca
- 200ml mleka
- 2 kašičice šećera
- 800g brašna
- 200g putera ili margarina
- 100g pavlake ili krem sira
- 2 jajeta
- so
Nadev:
- 300g kečapa
- 70g rendanog kačkavalja
- 250g šunke
- so
- origano
Priprema:
- U blender stavite kečap, narezanu šunku, naribani sir i sve dobro usitnite pa na kraju umiješajte origano.
- Usitnite kvasac u jednu činiju, pa ga prelijte toplim mlekom. Dodajte šećer i pola kašike brašna, sve promešajte, pa ostavite 15-ak minuta da nadođe.
- U drugu činiju stavite brašno, te dodajte kvasac, omekšani puter, jaje i so. Sve pomešajte, pa dodajte malo krem sira. Umesite smesu i podelite testo na tri ili četiri dela. Svaki deo poravnajte.
- Prvo testo premažite kečapom, pa zatim dodajte iseckanu šunku. Namazano testo prekrijte drugim, nenamazanim.
- Isecite testo na trake širine oko dva do tri prsta. Svaku traku uvijajte da dobijete spiralu. Dobijene spirale možete prepoloviti ukoliko su vam predugačke.
- Postupak ponovite sa ostala dva testa.
- Testo možete premazati umućenim jajetom. Pospite kačkavaljem i origanom odozgo.
- Rernu zagrejte na 220 stepeni i ubacite štapiće da se peku 15-ak minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.