Tipični sastojci koje koristimo za pizzu: Paradajz, suhomesnato, sir, povrće... Ma sve ono što volite na pizzi, možete upotrebiti i za pripremu ovog jela koje se veoma brzo priprema. Mi imamo ideju, a vi je možete korigovati po sopstvenom ukusu
Sastojci:
- 400 g makarona
- 300 g šampinjona
- proizvoljne količine parizera
- pureće šunke
- sira
- suvog mesa
- kečapa
- po ukusu origana
- malo margarina
- Preliv:
- 2 jajeta
- 1 čaša jogurta (ili pavlake za kuvanje)
- malo soli
Priprema:
- Makarone skuvati u slanoj vodi, procediti, isprati hladnom vodom. Dodati na kockice sečenu šunku, suvo meso, rendani parizer, na kockice iseckan sir, malo kečapa i origana. Na malo ulja prodinstati šampinjone narezane na listiće, posoliti i njih, takođe, dodati.
- Sve dobro sjediniti,pa sipati u vatrostalni sud, premazan sa malo margarina.
- Premazati kečapom, naribati malo sira.
- Umutiti jaja i jogurt ili pavlaku za kuvanje, posoliti, pa preliti preko sira. Preko naribati još malo sira,posuti origanom.
- Zapeći u rerni zagrejanoj na 200 C.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.