Prvi 9769 pregleda 15. Decembar 2024.

Pita sa višnjama i grizom: Prava zimska poslastica!

canva

Iako su višnje letnji plod, one se mogu ostaviti u zamrzivaču i korstiti tokom cele godine. Iznenađujuće je da je ovo osvežavajuće voće zapravo glavni sastojak mnogih zimskih poslastica, a jedna od njih je svakako i pita sa višnjama

Sastojci:

  • oko 700 g višanja
  • 100 g griza
  • 80 g šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mineralne vode
  • 500 g kora za pite
  • 1-2 kašike šećera za posipanje

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Pomešajte višnje sa grizom i šećerom i ostavite sa strane.
  2. Odvojite kore, četiri puta po tri kore tako da dobijete četiri pite koje sadrže tri lista.
  3. Koru premazati mešavinom ulja i vode, posuti prstohvatom šećera, pa poklopiti korom. Ponoviti postupak i s drugom korom, a na treću staviti smesu s višnjama, pa uviti.
  4. Ponoviti postupak sa svim korama.
  5. Složiti na pleh obložen papirom za pečenje, premazati uljem i vodom, pa posuti šećerom.
  6. Peći u zagranoj rerni  na 200 stepeni oko pola sata. Gotovu pitu posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

Tvoja reakcija?