Iako su višnje letnji plod, one se mogu ostaviti u zamrzivaču i korstiti tokom cele godine. Iznenađujuće je da je ovo osvežavajuće voće zapravo glavni sastojak mnogih zimskih poslastica, a jedna od njih je svakako i pita sa višnjama
Sastojci:
- oko 700 g višanja
- 100 g griza
- 80 g šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl mineralne vode
- 500 g kora za pite
- 1-2 kašike šećera za posipanje
Priprema:
- Pomešajte višnje sa grizom i šećerom i ostavite sa strane.
- Odvojite kore, četiri puta po tri kore tako da dobijete četiri pite koje sadrže tri lista.
- Koru premazati mešavinom ulja i vode, posuti prstohvatom šećera, pa poklopiti korom. Ponoviti postupak i s drugom korom, a na treću staviti smesu s višnjama, pa uviti.
- Ponoviti postupak sa svim korama.
- Složiti na pleh obložen papirom za pečenje, premazati uljem i vodom, pa posuti šećerom.
- Peći u zagranoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Gotovu pitu posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.