Uživajte u tradicionalnom ukusu Balkana sa našim receptom za pitu gužvaru. Ova sočna i aromatična pita je prava poslastica za sve ljubitelje srpske kuhinje. Saznajte kako da je pripremite korak po korak i uživate u njenom bogatom ukusu i mirisu.
Sastojci:
- pakovanje kora pite
- čaša jogurta
- 4 jajeta
- 100 ml ulja
- 300 grama tvrdog sira
- 1 kašičica soli
- 1 kesica prašak za pecivo
Priprema:
Sjedinite sve sastojke osim kora pažljivo koristeći kašiku. Zatim, delikatno rukujte sa korama, uzimajte male porcije i umočite ih u prethodno pripremljenu smesu. Postavljajte ih u unapred podmazani pleh, oblikujući prelepe ruže od kora. Nastavite sa ovim postupkom sve dok ne iskoristite sve kore i smesu, a ako vam ostane nešto fila, možete ga nežno premazati preko pite. Po želji, pospite susamom da dobijete dodatnu hrskavost i aromu. Sada, stavite pitu u prethodno zagrejanu rernu na 200°C i pecite je sve dok ne postigne savršeno zlatno-žutu boju.
Prijatno, uživajte!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.