Za sve ljubitelje ukusnih meksičkih specijaliteta, donosimo vam recept za neodoljivu pripremu sočnog pilećeg burita. Za samo pola sata ispred sebe imaćete zdrav, ukusan i neodoljiv obrok, a sve što treba da uradite jeste da pratite nekoliko prostih koraka...
Sastojci (za 4 osobe):
- 8 tortilja
- 400 g pileceg belog mesa
- 200 g crvenog pasulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 supena kašika peršunovog lista
- 250 g paradajza
- 100 ml kuvanog paradajza
- 1/2 kafene kašike soli
- 1/2 kafene kašike čilija u prahu
- 1 kafena kašika vegete
- 25 ml ulja
- 100 g mocarele
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i propržite ga dok ne postane staklast. Piletinu naseckajte na štapiće ili kockice, a paradajz blago skuvajte, oljuštite i iseckajte na kocke. Dodajte piletinu, paradajz i crveni pasulj u proprženi luk. Začinite po ukusu, dobro promešajte i krčkajte oko 20 minuta. Kada nadev od piletine za burito bude gotov, dodajte sok od kuvanog paradajza, sitno iseckan peršunov list i propasiran beli luk. Sjedinite sve sastojke, kratko krčkajte, a zatim punite tortilje, uvijte ih i stavite u vatrostalnu posudu. Pecite buritose u rerni 15 minuta na 180 stepeni i uživajte u autentičnom meksičkom specijalitetu. Ako želite da burito bude još sočniji, dodajte malo mocarele pre pečenja da se rastope.
Prijatno, uživajte!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.