Sezona slava je uveliko počela i neće se uskoro završiti, pa shodno tome svako od nas se trudi da na trpezi ne ponavlja ista jela svake godine. Kako biste izbegli priloge i salate koji su 'klasika', donosimo vam sjajan recept za salatu koja će se svima dopasto
Sastojci:
- 300 g kuvanog pilećeg belog mesa
- 1 mladi luk praziluk, iseckan na kolutiće
- 1 manja stabljika celera, sitno iseckana
- 1/2 avokada
- 1 čen belog luka sitno iseckan
- 1 ljuta paprika, sitno iseckana
- 1 glavica ljubičastog luka, iseckana na kockice
- 1 kašika seckanog peršunovog lišća ili vlašca
Preliv:
- 150 g majoneza
- 200 g kisele pavlake
- 1,5 kašika soka od limuna
- malo belog bibera
- soli po ukusu
Priprema:
- Pileće meso iseckati na kockice ili tračice, dodati iseckan praziluk, celer i ljutu papriku.
- Avokado izgnječiti, dodati mu beli i ljubičasti luk, kao i peršun.
- Sastojke za preliv pomešati pa preliti preko salate.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.