Prvi 470 pregleda 26. Novembar 2023.

Pileća čorbica greje i telo i dušu, a sjajna je za imunitet!

canva

Toko kišnih jesenjih dana ništa nije lepše od dolaska kući i tanjira tople čorbice koja greje i dušu i telo, a uz to je i puna vitamina! Takođe, pileća supa i čorba su važan sastojak u borbi protiv prehlade i gripa koji su, nažalost, u ovo vreme veoma česti

Topla tečnost pomaže u ublažavanju iritacije grla, dok sastojci poput pilećeg mesa, povrća i začina mogu pružiti hranljive materije koje podržavaju imuni sistem, pišu Vijesti.

Sastojci:

  • 2 bataka
  • 3 krompira
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 litar vode za početak kuvanja
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike kisele pavlake
  • so
  • biber
  • suvi začin

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Na dno šerpe staviti oprane batake pa dodati luk isečen na četvrtine. Krompir i šargarepu iseći na krupnije komade pa dodati u šerpu. Posoliti malo, naliti vodu i kuvati sat vremena. Ako treba dodajite povremeno po malo vode.
  2. Nakon sat vremena, ako je meso kuvano, izvaditi ga da se prohladi, da bi se lakše iseckalo.
  3. Štapnim mikserom ispasirati povrće i dodati suvi začin i još malo vode ako je smesa pregusta.
  4. U šolji pomešati brašno, kiselu pavlaku i malo vode da smesa bude dovoljno tečna da biste mogli da je dodate u čorbu. Promešajte i vratite na vatru da proključa.
  5. Sa bataka skinuti kožicu, odvojiti meso od kostiju i dodati ga u čorbu. Promešati, pa kad proključa skinuti sa vatre. Čorbu služiti toplu!

Prijatno!

Tvoja reakcija?