Jabuke su pravi plod jeseni koji skoro svi vole. Kako volimo sirove, mnogi od nas vole i poslastice sa jabukama, ali i pečene jabuke su prava gozba
Sastojci:
- 4 jabuke
- 125 g smeđeg šećera
- 4 kašike margarina
- 2 kašičice cimeta
- 4 kugle sladoleda
- 100 g oraha
Priprema:
Izdubite jezgro jabuke praveći malu korpu pa svaku jabuku napunite sa dve kašike smeđeg šećera i jednom kašikom margarina. Napunjene jabuke stavite u pleh za pečenje obložen pek-papirom.
Pospite jabuke cimetom i stavite da se peku. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok šećer ne počne da se karamelizuje i jabuke ne budu mekane, oko 15 do 30 minuta u zavisnosti od veličine jabuka. Dekorišite orasima i poslužite sa sladoledom.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.