Prvi 91 pregleda 17. Mart 2025.

Panirani oslić kao iz restorana!

canva

Oslić je mnogima omiljena riba, a pored toga što je ukusan, veoma je i povoljan pa se veliki broj ljudi opredeljuje baš za njega. Kada se pripremi u restoranu, oslić nadmašuje sve ukuse, a mi vam otkrivamo sve tajne velikih kuvara

Sastojci:

  • 500 g oslića
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 2 kašike soka od limuna
  • 1 kašičica bibera
  • 2 čena belog luka 
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 100 g pšeničnog brašna
  • ulje za prženje

Preliv za ribu: 

  • 2 čena belog luka
  • sok od jednog limuna
  • veza svežeg seckanog peršuna
  • 1 dl maslinovog ulja

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Ribu operite i dobro prosušite ubrusom. Beli luk očistite, sitno naseckajte i pomešajte sa suvim biljnim začinom, limunovim sokom i biberom, pa smesu rukama utapkajte u ribu.
  2. Uvaljajte ribu u mešavinu obe vrste brašna, a zatim je pržite u dubokom, vrelom ulju po tri minuta sa svake strane. Da bi riba spolja bila hrskava, a iznutra dobro pečena, okrenite filete samo jednom.
  3. Za preliv sitno iseckajte beli luk i peršun, dodajte limunov sok i maslinovo ulje, pa sve promešajte.
  4. Uz ovako spremljenu ribu poslužite krompir salatu i preliv.

Prijatno!

Tvoja reakcija?