Oslić je mnogima omiljena riba, a pored toga što je ukusan, veoma je i povoljan pa se veliki broj ljudi opredeljuje baš za njega. Kada se pripremi u restoranu, oslić nadmašuje sve ukuse, a mi vam otkrivamo sve tajne velikih kuvara
Sastojci:
- 500 g oslića
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 2 kašike soka od limuna
- 1 kašičica bibera
- 2 čena belog luka
- 100 g kukuruznog brašna
- 100 g pšeničnog brašna
- ulje za prženje
Preliv za ribu:
- 2 čena belog luka
- sok od jednog limuna
- veza svežeg seckanog peršuna
- 1 dl maslinovog ulja
Priprema:
- Ribu operite i dobro prosušite ubrusom. Beli luk očistite, sitno naseckajte i pomešajte sa suvim biljnim začinom, limunovim sokom i biberom, pa smesu rukama utapkajte u ribu.
- Uvaljajte ribu u mešavinu obe vrste brašna, a zatim je pržite u dubokom, vrelom ulju po tri minuta sa svake strane. Da bi riba spolja bila hrskava, a iznutra dobro pečena, okrenite filete samo jednom.
- Za preliv sitno iseckajte beli luk i peršun, dodajte limunov sok i maslinovo ulje, pa sve promešajte.
- Uz ovako spremljenu ribu poslužite krompir salatu i preliv.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.