Jela koja ne zahtevaju puno sastojaka i vremena za pripremu često su ona koja ne trpe nikakve varijacije već je potrebno ispoštovati i najsitnije detalje kako bismo dobili savršen obrok. Reklo bi se da je sa pastama uvek moguće eksperimentisati, što u principu i jeste tačno, ali kada pravimo pastu koja "ima ime" kao što je to slučaj sa carbonarom, onda postoje koraci koje ne treba preskakati jer ćete samo tako dobiti najsavršeniju pastu
Jaja treba da budu sobne temperature!
Sigurni smo da niko ne voli grudvice u bilo kom jelu, a posebno kada su paste u pitanju. Za pravu kremastu carbonaru potrebno je da jaja izvadite iz frižidera pre same pripreme da stoje na sobnoj temperaturi kako biste izbegli grudvice.
Mešanje
Nemojte dozvoliti da vam ovaj korak uporpasti savršenu teksuru cabonare. Iako su žumanca glavni sastojak ove paste, potrudite se da dooobro umutite cela jaja kako bi se žumanca i belanca sjedinila u homogenu smesu, piše MissGastro.
Ringla
Testenina i umak se nikada ne mešaju na vatri, pa umesto da samo isključite ringlu kako mnogi ljudi rade, potrebno je da posudu u kojoj ih mešate sklonite sa vatre kako biste izbegli lepljivost paste.
Dolivanje jaja
Kada posdudu skolinte sa ringle, bez pauze u nju dodajte jaja kako bi se ona obradila. Ako sačekate, dopuštate posudi i ringli da se ohlade pa jaja ne mogu biti obrađena kako treba. uz pomoć hvataljke promešajte pastu kako bi se sos svuda ravnomero rasporedio. Ukoliko procenite da vam se struktura paste sviđa pre nego što ste dodali sva jaja, slobodno prestanite sa dodavanjem.
Parmezan
Ako ne štedite na parmezanu, ispred vas će se naći prava pravcata italijanska carbonara!
Uživajte!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.