Možda kada pomislite na limunadu i kolače sa limunom prvo pomislite na leto, ali kad malo razmislimo, uglavnom je najbolja ideja koristiti sezonske namirnice tako da je sad pravo vrijeme za limun pločice
Sastojci:
- 200 g omekšalog maslaca
- 550 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 300 g brašna
- 6 jaja
- 3 velika limuna
- 180 ml limunovog soka
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Dublju posudu za pečenje premažite maslacem, a omekšali maslac pomešajte sa 100 g šećera, ekstraktom vanile i prstohvatom soli. Dodajte 250 g brašna pa zamešajte u mekano testo. Testo utisnite u pripremljenu posudu za pečenje i pecite 15 – 18 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju po ivicama. Za to vreme pripremite fil. Umutite jaja sa 400 g šećera, koricom tri limuna i sokom limuna. Mešajte sve dok smesa ne bude glatka, a zatim dodajte preostalih 50 g brašna. Izvadite pripremljeni biskvit iz rerne, prelijte filom i vratite u rernu. Pecite još otprilike pola sata, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim premestite u frižider na barem dva sata.
Prijatno, uživajte u ovom Miss7 receptu!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.