Prvi 97 pregleda 23. Novembar 2022.

Ove kremaste limun pločice morate isprobati!

canva

Možda kada pomislite na limunadu i kolače sa limunom prvo pomislite na leto, ali kad malo razmislimo, uglavnom je najbolja ideja koristiti sezonske namirnice tako da je sad pravo vrijeme za limun pločice

Sastojci:

  • 200 g omekšalog maslaca
  • 550 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 300 g brašna
  • 6 jaja
  • 3 velika limuna
  • 180 ml limunovog soka

 | Author: canva canva

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Dublju posudu za pečenje premažite maslacem, a omekšali maslac pomešajte sa 100 g šećera, ekstraktom vanile i prstohvatom soli. Dodajte 250 g brašna pa zamešajte u mekano testo. Testo utisnite u pripremljenu posudu za pečenje i pecite 15 – 18 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju po ivicama. Za to vreme pripremite fil. Umutite jaja sa 400 g šećera, koricom tri limuna i sokom limuna. Mešajte sve dok smesa ne bude glatka, a zatim dodajte preostalih 50 g brašna.  Izvadite pripremljeni biskvit iz rerne, prelijte filom i vratite u rernu. Pecite još otprilike pola sata, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim premestite u frižider na barem dva sata.

Prijatno, uživajte u ovom Miss7 receptu!

 | Author: canva canva

Tvoja reakcija?