Ako ste se uželeli slasnih i mekih kiflica, ali vam se ne čeka da testo nadođe, na pravom ste mestu jer vam u nastavku donosimo recept za kiflice koje odmah nakon pravljenja testa možete da stavite u rernu i u njima uživati što je pre moguće. Na vama je samo da se bacite na pripremu.
Sastojci:
Za kiflice:
- 600 g glatkog brašna
- 200 ml jogurta
- 200 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica suvog kvasca
Za premaz:
- 1 žumance
- susam
Priprema:
Mleko blago zagrejte, prespite ga u veću posudu pa u njega stavite kvasac i šećer i sedite. Dodajte sve ostale sastojke i, kako piše Coolinarika, umesite testo koje se neće lepiti za prste.
Dobijeno testo podelite na dva dela. Svaki deo razvaljajte u krug debljine oko pola centimetra pa ga isecite na trouglove i svaki trougao uvijte u kiflicu.
Kiflice premažite razmućenim žumancetom i pospite susamom. Takođe, po želji ih možete puniti šunkom, sirom, slaninom ili nekim drugim dodatcima. Pecite na 180 stepeni 20-ak minuta i poslužite dok su tople. Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.