Prvi 79 pregleda 26. Septembar 2022.

Recept: Osvežavajuća mileram torta sa voćem

N_SLASTICE/INSTAGRAM

Ako tražite neki novi recept za ukusnu i osvežavajuću tortu, ne brinite - vaša potraga je gotova. Ovaj jednostavan i brz recept će vas ostaviti bez teksta pa ćete uzeti sastojke u ruke i baciti se na pripremu. Uživajte!

Svi ste već čuli za mileram tortu koja je čisto savršenstvo. Pomalo podseća na cheesecake, samo što je priprema ove torte puno jednostavnija, piše MissGastro.

Sve što treba da uradite je da pratite ovaj recept i tako sebi zasladite dan ili možda vikend? Evo šta će vam biti potrebno za pripremu dezerta:

Ovo su sastojci koji će vam biti potrebni:

Za testo:

  • 250 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 80 g maslaca
  • 1 jaje

Za fil:

  • 1/2 l mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 200 g šećera
  • 800 g milerama
  • 450 g šumskog voća
  • 1 crveni preliv za tortu

Ovo je postupak koji treba da pratite:

U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer pa dodajte maslac i jedno jaje. Rukama umesite testo i oblikujte ga u kuglu. Testo zamotajte u streč foliju pa ga stavite u frižider da se ohladi sat vremena. 

Hladno testo na radnoj površini razvucite na pola centimetra debljine i njim obložite okrugli kalup za pečenje. Obložite i strane kalupa, ne samo dno. Kalup sa testom stavite u frižider.

U loncu zagrejte mleko, dodajte prah za puding i šećer pa kada smesa postane gusta, sklonite je sa šporeta. U vruću smesu stavite mileram i sve zajedno prebacite u kalup obložen testom. 

Smrznuto šumsko voće pospite po površini torte i sve zajedno stavite 45 minuta u rernu zagrejanu na 170 stepeni.

Kada je torta gotova izvadite je iz rerne pa pripremite crveni preliv za tortu prema uputstvima na pakovanju. Tortu završite prelivom dok je još topla i ostavite da se ohladi u frižideru barem tri sata pre posluživanja. 

I, kada se 'bacate' na pripremu ove poslastice?

Tvoja reakcija?