Voćnim desertima pribegavamo tokom vrelih letnjih dana jer su osvežavajući, a dovoljno slatki da zadovolje naše potrebe za šećerom. Ova torta je upravo takva: zadovoljiće sva vaša čula svojom čarobnom kombinacijom voća i plazme, a za nju vam treba svega desetak minuta
Sastojci:
Za koru:
- 300 g mlevene plazme
- 200 g otopljenog margarina
- 3 kašike šećera u prahu
- 5 kašika soka od pomorandže
Za fil:
- 400 ml slatke pavlake
- 250 g maskarpone sira
- 3-4 kašike šećera u prahu
- 400 g jagoda
Priprema:
- Pomešajte plazmu, margarin, šećer i sok od pomorandže. Utisnite biskvit u kalup, a onda napravite fil.
- Umutite slatku pavlaku, dodajte sir i sve lepo sjedinite. Dodajte šećer i sitno seckane jagore. Fil stavite preko biskvita. Ohladite pre služenja!
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.