Nuttelloti su kolačići koje poreklo vode iz Italije. Veoma ih je lako napraviti i za njih je potreban veoma mali broj sastojaka koje uglavnom svi imaju kod kuće
Sastojci:
- 340 g Nutelle
- 110 g brašna
- 1 srednje jaje
Priprema:
- Izmiksajte jaje i 180 g Nutelle dok smesa ne postane glatka. Dodajte prosejano brašno pa ponovno izmiksajte u glatko testo. Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru 20 minuta.
- Rernu zagrejte na 170 stepeni. Uzmite mali komad testa kašikom i oblikujte ga u lopticu veličine oraha.
- U sredinu svakog kolačića utisnite dršku varjače kako biste dobili prostor na nadev. Preostalu Nutellu stavite u špric i u sredinu svakog ohlađenog keksa istisnite malu količinu nadeva. Prema želji pospite naseckanim lješnicima. Pecite kolačiće 10 minuta pa ih ostavite da se hlade.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.