Ako hoćete da obradujete stomak sa nečim novim i zanimljivim, tu smo za vas. Bilo da je za ručak sa porodicom, grickalica za večernje druženje, sa ovim ne možete promašiti.
Potrebni sastojci:
Za testo:
- kašika šećera
- 10 grama suvog kvasca
- 50 ml tople vode
- 2 žumanca
- 200 ml mleka
- 400 grama brašna
- maslinovo ulje
- so
Za punjenje:
- kulen (količinu odredite po vašem ukusu)
- topljeni sir u trouglićima
Ideju je dao jedan jako kreativan i humorističan profil na Instagramu, na kom možete videti i razne druge ideje.
Postupak koji treba da pratite:
U činiju stavite kašiku šećera, zatim 10 grama suvog kvasca, 50 ml tople vode i dobro izmešajte. U smesu dodajte dva žumanca i ponovo promešajte, nakon toga sipajte mleko i promešajte. Dodajte so, brašno i napravite testo koje ćete preliti maslinovim uljem.
Testo ostavite da odstoji. Kulen iseckajte na sitne komadiće i pomešajte sa topljenim sirom kako biste dobili smesu za punjenje.
Izvadite testo i podelite ga na 6 delova. Podeljeno testo pospite brašnom i ostavite da odstoji. Nakon 10 minuta izvadite testo i razvucite ga slično kao podlogu za picu. Razvučeno testo podelite na dva dela, koja ćete zasebno puniti smesom. Kada napunite svih 12 polovina, smotajte ih, zavijte u streč foliju i ohladite u frižideru nekih 20 minuta kako bi se steglo.
Dok se piroške hlade, sipajte ulje u lonac i dobro ga zagrejte. U vrelo ulje ubacite piroške i pržite par minuta dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Poslužite sa caciki ili tartar sosom za najbolji užitak. Svi će vam zavideti na kulinarskim sposobostima!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.