Prvi 160 pregleda 24. Oktobar 2022.

Njam recept za prelepu toskansku piletinu

canva

Ovog puta donosimo vam recept za najukusniju kremastu piletinu koja postoji. Da, u pitanju je toskanska piletina od koje će vam krenuti voda na usta!

Sastojci:

  • 4 pileća buta sa kostima i kožom
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašika ulja
  • 3 čena belog luka
  • pola luka, iseckanog na kockice
  • 1 paradajz, isečen na kockice
  • 2 šolje spanaća (80 g)
  • 2 šolje guste pavlake (480 mL)
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • pola šolje rendanog parmezana (55 g)
  • 2 kašike svežeg peršuna ravnog lista, seckanog

 | Author: canva canva

Priprema:

Začinite piletinu solju i biberom. Zagrejte ulje u tiganju na srednje niskoj vatri. Stavite pileće butke sa kožom nadole u ​​tiganj i pržite oko 15 minuta da koža postane hrskava.

Pomerajte piletinu s vremena na vreme kako biste bili sigurni da se ravnomerno prži. Koža treba da bude tvrda na dodir. Okrenite piletinu, pa pržite još 15 minuta, dok piletina ne bude lepa i hrskava. Uklonite iz tiganja.

Dodajte beli i crni luk, mešajte dok luk ne postane providan. Mešajte paradajz i spanać dok spanać ne uvene. Dodajte pavlaku za kuvanje, so i biber, dovodeći do ključanja.

Dodajte parmezan i peršun, mešajte dok se sos malo ne zgusne. Vratite piletinu u tiganj i kašičicom prelijte sos na piletinu. Uživajte u još jednom Tasty receptu!

Tvoja reakcija?