Nasuvo sa krompirom vodi poreklo iz perioda dok je današnja Vojvodina još pripadala Austrougarskoj, pa je vremenom postalo zaštitni znak Banata. Kao što i drugi krajevi Srbije imaju svoje specifične đakonije, tako je nasuvo postalo zaštitni znak Banaćana, a toliko je ukusno da ga širom zemlje svi obožavaju
Pored primamljivog ukusa, ovo jelo krasi i brza priprema, kao i jeftini sastojci koje svako može da priušti. Umesto kupljene testenine možete koristiti i domaću koju ste sami pripremali, a verujte da će to biti mnogo bolji izbor, savetuje I Love Zrenjanin.
Sastojci:
- 1 pakovanje testenine po izboru
- 1/2 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 3 kašike crvene mlevene slatke paprike
- kašičica ljute tucane paprike
- malo ulja
- začini po ukusu
Priprema:
- Krompir obariti u ljusci pa ga ostaviti da se prohladi i ocedi.
- Testeninu skuvati po uputstvu sa pakovanja, oprati i procediti.
- Krompir oljuštiti i iseći na kockice.
- Luk iseckati takođe na kockice pa ga na malo ulja u tiganju prodinstati dok ne postane staklast. Dodati krompir i začine i prodinstati kratko sve zajedno dok se ne sjedine sastojci pa dodati konačno i testo i sve dobro izmešati. Služiti dok je toplo.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.