Započnite kulinarsku čaroliju uz naš recept za sočne lazanje sa slojevima mesa, bešamela i ukusnog sira. Pratite korake i uživajte u savršenstvu svakog zalogaja ovog omiljenog jela!
Sastojci:
- 500 grama mlevenog junećeg mesa
- glavica crnog luka
- čen belog luka
- dve kašičice mešavine začina
- dve kasike pirea od paradajza
- dve veće solje vode
- 500 ml mleka
- dve velike kašike brašna
- 50 grama maslaca
- kašičica mešavine začina
- malo seckanog peršuna
- pakovanje kora za lazanje
Priprema:
Na malo ulja propržiti luk i meso. Kada je meso gotovo, dodati začine i dve šolje vode. Kada voda provri, ugasiti šporet i dodati dve kašike paradajz pirea. Dobro promešati. U šerpu staviti 50 grama maslaca da se istopi, zatim dodati mleko i čekati da se ugreje. Nakon toga, dodati dve kašike brašna prethodno umućene u malo hladnog mleka (da se ne bi stvarale grudvice). Dobro mešati dok se ne zgusne. Na kraju, dodati začine i peršun. Lazanje pripremiti prema uputstvu sa kesice, neke je potrebno prethodno skuvati, dok na nekima nema uputa, mada bi i njih bilo poželjno prethodno skuvati jer će biti ukusnije. U maloj tepsiji za lazanje 20x30 slagati redom: lazanje, bešamel, fil od mesa i malo rendanog sira. Tako ređati dok se ne potroši materijal. Poslednji sloj preliti samo bešamelom. Ostaviti preko noći u frižideru kako bi kore upile bešamel sos (tada su mnogo sočnije). Peći oko 30 minuta sa folijom preko na 250 stepeni, zatim skinuti foliju i peći još 20-ak minuta na 200 stepeni. Kada su gotove, isključiti rernu, na lazanje staviti rendani sir i vratiti još 5 minuta u rernu, odnosno dok se sir ne istopi. Izvaditi lazanje i ostaviti oko 5-10 minuta da odstoje na sobnoj temperaturi, ne seći odmah.
Prijatno, uživajte!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.