Tortilje su čest izbor za doručak i večeru jer uz njih možete dobiti brz i ukusan obrok koji će vas u potpunosti zadovoljiti. Ako se malo potrudite i napravite domaće tortilje pa koristite njih umesto kupovnih, sigurno ćete se oduševiti, a nadev možete birati po svom ukusu
Sastojci:
- 300 g brašna
- 2 dl tople vode
- pola kašičice soli
- pola kašičice praška za pecivo
- 5 kašika ulja
Priprema:
- Pomešajte suve sastojke u posdui, pa ih promešajte varjačom. Potom dodajte toplu vodu i ulje i zamesite testo.
- Ostavite testo da odstoji pola sata na sobnoj temperaturi prekriveno pamučnom krpom.
- Nakon pola sata, prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu, pa ga premesite i podelite na 12 delova. Svaki deo razvucite oklagijom, pa pecite na zagrejanom suvom tiganju.
- Pečene tortilje možete odmah da filujete nadevom po želji, a možete i da ih zamrznete i koristite po potrebi.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.