Naš recept za punjene patlidžane sa mozzarelom je prava poslastica gde se kremasta mozzarella sreće sa mekim patlidžanom u eksploziji ukusa koja će vas oduševiti. Zaronimo zajedno u ovu ukusnu avanturu!
Sastojci:
- 2 plava patlidžana
- 3 paradajza
- 250 g mocarele
- 4-5 čena pasiranog belog luka
- malo parmezana
- so i sveže mleveni biber
- sveži list bosiljka
- maslinovo ulje
Priprema:
Operite plavi patlidžan i nasecite ga na krugove. Posolite ih i ostavite da odstoje oko deset minuta kako bi se oslobodila eventualna gorčina. Nakon toga, dobro isperite patlidžan pod hladnom vodom i osušite svaki krug. Pržite ih u maslinovom ulju dok ne postanu nežno zlatno smeđi. Nakon prženja, stavite kolutove na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Zatim, izgnječite beli luk, dodajte so i biber i dobro promešajte. Iseckajte paradajz i mocarelu na krugove, a listove bosiljka temeljno operite. Zagrejte rernu na 220°C i pripremite vatrostalnu činiju, premažite je uljem ili koristite papir za pečenje. Slažite pržene krugove patlidžana preko dna, premažite ih belim lukom, stavite kolut paradajza, preko toga dodajte list bosiljka, pa kolut mocarele, i završite sa još jednim slojem plavog patlidžana (možete koristiti dupli red za bolji efekat). Po želji, posolite i pobiberite.
Stavite ovako pripremljene patlidžane u rernu i pecite ih samo dok se sir lepo ne rastopi, što traje oko 5 - 10 minuta. Poslužite ih sa rendanim parmezanom i posipajte malo svežeg bosiljka preko.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.