U sve većoj ekspanziji internacionalnih jela, potrebno je da se ponekad vratimo i našim, domaćim i preukusnim specijalitetima koje obožavamo! Jedan od njih je kuvani grašak, jelo koje je othranilo generacije i generacije pre nas
Ukoliko ste početnik u kuhinji i ne znate baš mnogo o samoj pripremi domaćih jela, ne brinite! Ovaj recept će uspeti baš svima, a ukus će vas raspametiti, piše Alo.
Sastojci:
- 400g graška
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 1/3 praziluka
- so i biber po ukusu
- suvi biljni začin po ukusu
- voda
Zaprška:
- 3 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 1 kašika mlevene slatke paprike
- 1 kašika seckanog peršuna
- 2 čena belog luka
Priprema:
- Iseckati crni luk, praziluk i šargarepu. Dodati grašak i začine.
- Uliti oko 500 ml vode i staviti da se kuva na srednjoj vatri, dok povrće ne omekša. Po potrebi dodavati vodu samo koliko da prekrije grašak.
- U tiganju zagrejati ulje kada se povrće skuva. Dodati brašno u ulje i kratko propržiti, dodati i mlevenu slatku papriku. Izmešati i zapršku preliti preko kuvanog graška.
- Na kraju dodati seckani beli luk i prešun. Promešati i ukuvati grašak do željene gustine.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.