Dosta vam je rerne, toplote i čišćenja iste nakon spremanja, a volite da pojedete nešto lepo i domaće. Ništa ne brinite, imamo sjajan recept koji će vas oduševiti, a u pitanju je burek koj se priprema u tiganju. Gotov je za samo 15 minuta, taman dok se spremite za posao
Sastojci:
- 1/2 pakovanja gotovih kora
- 2 jaja
- 1 šolja (200 ml) mleka
- 1 šolja ulja
- Sir
- peršun
Priprema:
- Tiganj podmažite i obložite jednom korom. U činiju stavite jaja, mleko i ulje, zatvorite i dobro umutite. Dobijenim filom malo isprskajte prvu koru, zatim ređajte još 4 kore koje ste prethodno iskidali.
- Ponovo pospite filom, a onda dodajte sir ili meso i peršun. Potom odozgo ušuškajte sa još 2,3 kore, premažite filom od mleka i savijte krajeve.
- Pokrijte poklopcem i stavite na umerenu vatru desetak minuta. Okrenite na drugu stranu i pecite još 5 minuta. Ako imate vremena, ostavite burek malo u frižider da odmori pre prečenja, a može čak i celu noć.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.