OK, verovatno da nas sladoled sve asocira na leto i vrućinu, ali ima i nas koji ne biramo godišnje doba kada je ova poslastica u pitanju! Međutim, kako su sve popularnije homemade varijante čuvenih deserata, imamo sjajan recept za sladoled koji se priprema za tili čas, a ukus se zaista dugo pamti
Pored jednostavnosti recepta, za ovaj sladoled će vam biti potrebno svega pet sastojaka, piše Gloria.
Sastojci:
- 2 šolje slatke pavlake
- 1,5 šolja mleka
- 1 šolja šećera
- prstohvat soli
- kašika ekstrakta vanile ili vanilin šećer
Priprema:
- Slatku pavlaku grejati u šerpi sa šećerom i solju. Dodati ekstrakt vanile ili vanilin šećer i kuvati na blagoj vatri sve dok se šećer ne rastopi.
- Mešati dok se ne dobije ujednačena masa.
- Sipati u kalupe ili činije i rashladiti u frižideru, a kad se dovoljno ohladi, prebaciti u zamrzivač.
- Pred serviranje dodati mleveni keks, preliv od čokolade ili voće po izboru.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.