Sutlijaš, slatki pirinač, riža sa mlekom, kako god ga zvali... Širom sveta poznat, svuda omiljen, jednostavan i po sastavu i po načinu pripreme. Donosimo vam recept za ovu klasičnu poslasticu koja je neodoljivo kremasta i svi je obožavaju!
Sastojci:
- 1 čaša pirinča
- 2 čaše vode
- 4 čaše mleka
- 8 kašika šećera
- cimet (opcionalno)
Priprema:
Pirinač ošistite tako što ćete ga staviti u veću posudu, sipati vodu i muljati ga po vodi par minuta. Isprati pirinač i kuvati u vodi uz stalno mešanje. Kad voda skoro skroz provri, smanjite temperaturu i sipajte 1 čašu mleka. Kad provri, dodajte drugu čašu mleka i šećer. Povremeno promešajte i kad tečnost provri, dodajte još dve čaše mleka. Ukuvajte i toplo sipajte u činije. Nakon toga sve što treba da uradite je da sačekate da se ohladi. Za najbolje uživanje predlažemo serviranje direktno iz frižidera, posuto cimetom!
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.