Obroke 'na kašiku' treba jesti bez obzira na godišnje doba, a leti ima toliko mogućnosti zbog sezonskog povrća da samo treba biti maštovit. Uz maštovitost, treba vam i samo par sastojaka da pred sobom imate hranljivo i ukusno jelo, a naš današnji recept za paprikaš je sigurno jedno od takvih jela
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 350ml vode
- 450 g belog krompira
- 400 g oljuštenog paradajza
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 stabljike celera
- 1 crvena paprika
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica sušenog origana
- ¼ kašičice tucane ljute papričice
- nekoliko listova svežeg bosiljka
- so i biber po ukusu
- 1 kašika paradajz pirea
Priprema:
- Na srednjoj temperaturi ugrejte maslinovo ulje pa dodajte luk, celer i crvenu papriku. Dinstajte dok povrće ne omekša.
- Dodajte beli luk, sušeni origano i ljutu papričicu i kuvajte još minut dok ne zamiriše.
- Zatim umešajte paradajz pastu i nastavite da kuvate još minut.
- Dodajte krompir, tikvice, paradajz, sve iseckano na kockice i dolijte vodu. Promešajte i poklopite. Kuvajte dok povrće ne omekša.
- Na kraju dodajte svež bosiljak i začinite po ukusu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.