Ako spadate u grupu ljudi koja voli boraniju, onda je verovatno obožavate i pripremate na razne načine. Ova musaka je jedan od načina na koji možete pripremiti svoje omiljeno povrće, a ko zna, možda pridobije simpratije i onih koji boraniju ne jedu 'ni u ludilu'
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 450 g boranije
- 1 paprika
- 3 čena belog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 veći krompir
- 250 g mlevenog mesa
- mlevena paprika
- mleveni biber
- suvi začin
- kari
- 2 jaja
- 200 g kisele pavlake
- 200 ml mleka
- malo kačkavalja
Priprema:
- Iseckati luk i papriku sa belim lukom, malo propržiti, pa dodati meso i izdinstati.
- Dodati suvi začin, papriku, kari i mleven biber i skloniti. U činiju sipati boraniju, šargarepu i preko dodati mleveno meso.
- Sastojke lepo izjednačiti. Tepsiju podmazati uljem, pa istresti u nju izmešanu boraniju.
- Ulupati jaja, dodati kiselu pavlaku, mleko i izjednačiti.
- Smesu sipati preko boranije, pa odozgo narendati malo kačkavalja. Peći na 210 stepeni C 45-50 minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.