Prvi 225 pregleda 10. Mart 2024.

Musaka od boranije: Staro jelo u novom ruhu!

canva

Ako spadate u grupu ljudi koja voli boraniju, onda je verovatno obožavate i pripremate na razne načine. Ova musaka je jedan od načina na koji možete pripremiti svoje omiljeno povrće, a ko zna, možda pridobije simpratije i onih koji boraniju ne jedu 'ni u ludilu'

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 450 g boranije 
  • 1 paprika
  • 3 čena belog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 veći krompir
  • 250 g mlevenog mesa
  • mlevena paprika
  • mleveni biber
  • suvi začin
  • kari
  • 2 jaja
  • 200 g kisele pavlake
  • 200 ml mleka 
  • malo kačkavalja

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Iseckati luk i papriku sa belim lukom, malo propržiti, pa dodati meso i izdinstati.
  2. Dodati suvi začin, papriku, kari i mleven biber i skloniti. U činiju sipati boraniju, šargarepu i preko dodati mleveno meso. 
  3. Sastojke lepo izjednačiti. Tepsiju podmazati uljem, pa istresti u nju izmešanu boraniju.
  4. Ulupati jaja, dodati kiselu pavlaku, mleko i izjednačiti.
  5. Smesu sipati preko boranije, pa odozgo narendati malo kačkavalja. Peći na 210 stepeni C 45-50 minuta.

Prijatno!

Tvoja reakcija?