Ko ne voli dobru staru Plazma tortu... Dođeš kod babe, nisi ni seo a ona vadi parče torte pravo iz raja. Sada imate priliku da naučite da je pravite sami za sebe, brzo i jednostavno
Za podlogu ćete napraviti klasičan biskvit sa kakaom, koji ćete dobro natopiti mlekom. Tako će biskvit postati izuzetno sočan i mekan, a kad se ohladi i vrlo osvežavajuć. Tako se predobro slaže sa kremom i ukusom kakav joj daje Plazma keks. Ovaj kolač ima i završni sloj od šlaga, koji možete umutiti sami, a možete i kupiti već gotov u konzervi.
Sastojci:
- 4 jaja
- 80 g šećera
- 50 ml ulja
- 50 g brašna
- 10 g kakaa u prahu
- 5 g praška za pecivo
- 150 ml mleka
- šlag (najbolje iz konzerve)
- mlevena plazma
- malo Fante
- slatka pavlaka za kuvanje
Priprema:
Prvo treba razdvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutite u čvrst sneg. Zatim u belanca dodajte šećer i opet mutite da se dobije glatka smesa. Dolite malo ulja, kratko mešajte, pa onda dodajte jedno po jedno žumance. Nakon svakog žumanceta ponovo mutite smesu. Ubacite brašno, kakao i prašak za pecivo. Njih umešajte ručno, mutilicom.
Pleh proizvoljne veličine namastite i pospite brašnom. Izlijte smesu za biskvit, poravnajte je i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Pečeni biskvit izvadite iz rerne, ostavite par minuta da se ohladi pa zalijte hladnim mlekom. Ostavite biskvit da se ohladi na sobnu temperaturu. U jednu vanglu sipajte šlag, dodajte šećer u prahu i sipajte malo Fante (odokativno ali pazite da smesa ne bude previše tečna).
Na kraju u tu smesu ubacite mlevenu plazmu pa prvo mutite mikserom, a nakon toga i sa kašikom da se sastojci što bolje povežu. Na ohlađeni biskvit namažite smesu i dobro je ugladite. Za drugu smesu uzmite pavlaku za kuvanje, dodajte malo šećera u prahu, malo fante i opet mlevenu plazmu ali ovaj put nek bude malo ređe kako bi se razlikovalo od prošle smese. Sve to ukrasite mlevenom plazmom i ostavite u frižideru preko noći da se kolač dobro ohladi pre sečenja i posluživanja.
Prijatno, uživajte u ovom slasnom Recepttura receptu!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.