Svi ljubitelji slatkih i slanih zanimacija od testa su verovatno već čuli za ovo, ali mi imamo sjajan recept koji možete koristiti za pravljenje svih vrsta peciva! Ovo testo je apsolutno univerzalno, a kada ga napravite, može stajati u frižideru i do sedam dana
Testo je veoma izdašno, a kada ga skladištite, potrebno je da bude u nauljenoj kesi i da se upotrebi u predviđenom roku, pieš Glossy.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 800 ml jogurta
- 250ml mleka
- 1 dl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika soli
- 1 sveža kockica kvasca
- 2 kašike šećera
- 2 jaja
Priprema:
- U toplo mleko dodajte kvasac, šećer i kašiku brašna. Promešajte da se istopi šećer pa ostavite poklopljeno u toploj sobi da bi se brže podigao kvasac.
- U aktiviran kvasac dodajte brašno i ostale sastojke i zamesite testo. Ostavite na toplom da naraste.
- Umešeno testo stavite u kesu, poljite ga uljem malo da se ne zalepi. Iz kese istisnite sav vazduh pa stavite testo u frižider.
- Testo koristite po potrebi za pravljenje svih vrsta peciva.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.