Ovih dana smo svi u potrazi za idejama koje će krasiti naše trpeze tokom predstojećih praznika. Iako smo sigurni da već imaš nešto izdvojeno za ove prilike, predlažemo ti da napraviš ove hrskave zvezdice od lisnatog testa
Veoma se lako prave i za njih ti je potrebno gotovo lisnato testo- Odlične su kao predjelo, ali i kao samostalni obrok, piše Miss Gastro. Takođe, nezaobilazna zvezda trpeze je uvek ruska salata, a zamislite, ona je osnovni nadev za ovo preukusno predjelo!
Sastojci:
- 500 g ruske salate
- 100g dimljenog lososa
- 1 limun
- 300 g lisnatog testa
- 1 jaje
- 1 vezica svežeg vlasca
- 1 tegla maslina
Priprema:
Lisnato testo razvućipa izrezati u obliku zvezdica prečnika oko 8 cm.
Jaje umutiti viljuškom i premazati testo.
Spajati po dve zvezdice i sredinu svake zarezati manjim okruglim kalupom ili čašicom za rakiju.
Peći zvezdice desetak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C.
Ohlađenim zvezdicama odvojiti zarezanu sredinu i puniti ih salatom. Na vrh staviti dimljeni losos ti dekorisati svežim vlašem i maslinama.
Naribati koricu limuna po gotovim zvezdicama.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.