Jela 'na tiganju' retko ko ne voli, a kada je povrće u pitanju, tu nam uvek pada na pamet ili grilovano ili bećarac. Pa, kada je već tako, zašto ne bismo isprobali neku 'srednju' varijantu sa jednim potpuno novim receptom koji se veoma brzo priprema
Dobra stvar kod ovog jela je to što ga možete poslužiti samostalno, ali i kao prilog uz meso, piše Stvar ukusa.
Sastojci:
- 1 veći patlidžan
- 1 glavica crnog luka
- 1 paprika
- 3-4 čena belog luka
- 1 veća tikvica
- 350 g paradajza
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašika bujona od povrća
- malo svežeg peršuna
Priprema:
- Propržite u tiganju patlidžan isečen na kolutiće na srednjoj vatri dok ne omekša. Kada je gotov, izvadite ga, pa u tiganj dodajte seckani crni luk.
- Kada omekša, dodajte seckanu papriku i tikvicu isečenu na kolutove, kao i paradajz isečen na kockice. Posolite i pobiberite, pa pospite začinskom i tucanom paprikom, kao i bujonom.
- Kuvajte poklopljeno na srednjoj temperaturi nekih 15 minuta. Zatim dodajte patlidžan i seckani peršun, pa kuvajte povrće još 10 minuta, poklopljeno.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.