Kada su u pitanju kroasani, tu retko ko ostaje imun! Na internetu možete pronaći razne recepte kako da dobijete ovo savršeno pecivo, ali mi se za sada držimo lisnatog testa: Ekonomičnije je i brže, a ukus je neprevaiđen
Sastojci:
pakovanje svežeg lisnatog testa
- 1 kašika pavlake
- malo suvog začina
- 100 g šunke
- 100 g kačkavalja
- 1 žumance
- susam za posipanje
Priprema:
- Razvijte lisnato testo, pa namažite pavlakom i odozgo malo posolite.
- Poređajte šunku na jednu polovinu, a preko nje stavite listiće kačkavalja.
- Drugu polovinu prebacite preko ovog dela gde je šunka.
- Isecite tako da dobijete trouglove pa svaki trougao uvijte u kroasan.
- Umutite žumance, premažite kroasane njime i pospite susamom. Stavite da se peku oko 20 minuta na 220 stepeni!
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.