Prvi 22 pregleda 23. Oktobar 2024.

Kuglof od bundeve: Pravo sočno zadovoljstvo!

canva

Poslastice sa bundevom su brojne, a zajednička im je mekoća koju bundeva daje svakom testu. Kada bundevi dodate još nekoliko sastojaka, nema šanse da ne dobijete savršen, a nesvakidašnji desert

Sastojci:

  • 200 g sitno rendane bundeve
  • 2 sitno rendane šargarepe – 140 g
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • 150 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • korica 1 narandže
  • 50 ml soka od narandže
  • 100 ml ulja
  • 50 ml mleka
  • 50 g mlevenih pečenih lešnika
  • 230 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 70 g seckane čokolade za kuvanje

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Ogulite šargarepu i izrendajte na sitne rende. Bundevu takođe očistite i narendajte.
  2. Razbijte jaja u posudu, dodajte so, šećer i vanilin šećer pa mikserom penasto izmutite dok se smesa ne zapeni. Dodajte koricu i sok narandže, ulje, mleko, mlevene pečene lešnike i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo. Mikserom dobro sjedinite u glatku smesu.
  3. Pred kraj, kašikom umešajte rendanu šargarepu i  bundevu i dodajte  čokoladu iseckanu na sitne kockice.
  4. Kalup za kuglof podmažite maslacem ili margarinom. Sipajte smesu i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni, da se peče 45-50 minuta. Proverite drvenim štapićem – ako na njemu ne ostaje lepljiva smesa kada ga ubodete u kuglof, gotovo je.
  5. Pečen kuglof ostavite u kalupu 15-ak minuta da se prohladi, pa pažljivo preokrenite na tanjir.

Prijatno! 

Tvoja reakcija?