Poslastice sa bundevom su brojne, a zajednička im je mekoća koju bundeva daje svakom testu. Kada bundevi dodate još nekoliko sastojaka, nema šanse da ne dobijete savršen, a nesvakidašnji desert
Sastojci:
- 200 g sitno rendane bundeve
- 2 sitno rendane šargarepe – 140 g
- 3 jaja
- prstohvat soli
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
- korica 1 narandže
- 50 ml soka od narandže
- 100 ml ulja
- 50 ml mleka
- 50 g mlevenih pečenih lešnika
- 230 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 70 g seckane čokolade za kuvanje
Priprema:
- Ogulite šargarepu i izrendajte na sitne rende. Bundevu takođe očistite i narendajte.
- Razbijte jaja u posudu, dodajte so, šećer i vanilin šećer pa mikserom penasto izmutite dok se smesa ne zapeni. Dodajte koricu i sok narandže, ulje, mleko, mlevene pečene lešnike i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo. Mikserom dobro sjedinite u glatku smesu.
- Pred kraj, kašikom umešajte rendanu šargarepu i bundevu i dodajte čokoladu iseckanu na sitne kockice.
- Kalup za kuglof podmažite maslacem ili margarinom. Sipajte smesu i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni, da se peče 45-50 minuta. Proverite drvenim štapićem – ako na njemu ne ostaje lepljiva smesa kada ga ubodete u kuglof, gotovo je.
- Pečen kuglof ostavite u kalupu 15-ak minuta da se prohladi, pa pažljivo preokrenite na tanjir.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.