Iako smo uveliko u kratkim rukavima, a stud osetimo samo tokom noći, meteorolozi najavljuju ozbiljniju promenu vremena tako da bi trebalo da se pripremimo za anstup prave jeseni. Ono što je na prvom mestu, pored džempera i toplih dukseva jeste, naravno, hrana karakteristična za jesen
S obzirom da smo pripremili brdo recepata za predstojeće hladne dane te vam savetujemo da ih pomno pratite, danas sa vama delimo recept za jedan sočni kolač sa jabukama i makom. On je toliko savršen da će se svideti čak i onima koji misle da ne vole mak, piše Zadovoljna.
Sastojci:
- 4 jaja
- 4 jabuke
- 120 g šećera
- 120 ml ulja
- 120 ml mleka
- 170 g glatkog brašna
- 120 g mlevenog maka
- 1 prašak za pecivo
- 100g čokolade za kuvanje
- kašika ulja
- kašika vode
Priprema:
- Jaja i šećer penasto umutite pa lagano dodajte ulje, mleko, prašak za pecivo, brašno i mak. Mutite na manjoj brzini.
- Jabuke oljuštite, pa narendajte. Lagano ocedite višak soka ako su jako mokre, da biskvit ne bude tečan kad ih umešate.
- Jabuke dodajte u smesu i ručno sve izmeešajte da ne nastane pire.
- Smesu izlijte u nauljen i pobrašnjen pleh za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.
- Čokoladnu glazuru napravite tako što ćete čokoladu sa kašikom vode i ulja otopiti na pari. Smesu izlijte preko pečenog kolača i ostavite da se stegne.
Prijatno.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.