Prvi 28168 pregleda 22. Oktobar 2023.

Kolač od maka i jabuka: Prava jesenja poslastica!

coolinarika/canva

Iako smo uveliko u kratkim rukavima, a stud osetimo samo tokom noći, meteorolozi najavljuju ozbiljniju promenu vremena tako da bi trebalo da se pripremimo za anstup prave jeseni. Ono što je na prvom mestu, pored džempera i toplih dukseva jeste, naravno, hrana karakteristična za jesen

S obzirom da smo pripremili brdo recepata za predstojeće hladne dane te vam savetujemo da ih pomno pratite, danas sa vama delimo recept za jedan sočni kolač sa jabukama i makom. On je toliko savršen da će se svideti čak i onima koji misle da ne vole mak, piše Zadovoljna.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 4 jabuke
  • 120 g šećera
  • 120 ml ulja
  • 120 ml mleka
  • 170 g glatkog brašna
  • 120 g mlevenog maka
  • 1 prašak za pecivo
  • 100g čokolade za kuvanje
  • kašika ulja
  • kašika vode

 | Author: coolinarika/canva coolinarika/canva

Priprema:

  1. Jaja i šećer penasto umutite pa lagano dodajte ulje, mleko, prašak za pecivo, brašno i mak. Mutite na manjoj brzini.
  2. Jabuke oljuštite, pa narendajte. Lagano ocedite višak soka ako su jako mokre, da biskvit ne bude tečan kad ih umešate.
  3. Jabuke dodajte u smesu i ručno sve izmeešajte da ne nastane pire.
  4. Smesu izlijte u nauljen i pobrašnjen pleh za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.
  5. Čokoladnu glazuru napravite tako što ćete čokoladu sa kašikom vode i ulja otopiti na pari. Smesu izlijte preko pečenog kolača i ostavite da se stegne.

Prijatno.

Tvoja reakcija?